måndag 30 juni 2014

Tack för en bra första dag - imorgon kör vi igen!

Första dagen på Studentbostadstorget i Almedalen är över och det har varit en rolig dag med många nya insikter. Almedals arena för studentbostäder är inte bara till lärdom för besökarna, även vi på plats får nya insikter och uppslag, precis som det ska vara!

AF Bostäders konceptmodul för Bokompakt har under dagen dragit många nyfikna besökare, kompaktbostäder både intresserar och väcker debatt!

Kristoffer Roxbergh, Pam Fredman, Teo Strömdahl Östberg, Henrik Krantz och Charlie MacGregor diskuteradet studenthotell och korttidsboende under ledning av moderator Ida Strutt

Samtalet om studentbostadshotell öppnade ögon och lyckades till och med få Göteborgs universitets rektor mer och mer övertygad under samtalets gång. Samtliga parter, från studentbostadsföretag till arkitekter och studenter, gav tummen upp för konceptet, men påpekade samtidigt att det är långt ifrån allt som behövs. Men det är en av flera vägar för att öka utbudet och variationen på studentbostadsmarknaden.

Ett av dagens byggalster

En annan väg pratar vi mer om i morgon. Då gästar Bård Kåre Flem från Trondheim och berättar om Teknobyen, en korridor där 116 studenter delar på ett kök. Med Teknobyen som utgångspunkt pratar vi om kollektivboendets framtid. Är den klassiska studentkorridoren hel oattraktiv, eller kan man ge det kollektiva boendet ett uppsving i nya, kreativa former. Vi ses väl?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar