onsdag 29 januari 2014

Ericas studentbostadsresa genom Sverige: Stiftelsen Ultuna Studentbostäder

Studentbostadsföretagen besökte nyligen Uppsala, den ort där det verkar byggas mest i hela Sverige. Vi möter och får en inblick i nya samarbetslösningar och en anrik historia. Dessutom får vi se en helt ny typ av dusch avsedd för människans bästa vän! Under resan till Uppsala besöktes tre medlemsföretag; Stiftelserna Östgötagården, Norrlandsgårdarna och Ultuna Studentbostäder. Läs mer om besöken till Östgötagården och Norrlandsgårdarna

I direkt anslutning till SLU, Svenska Lantbruksuniversitetet, ligger Ultuna Studentbostäders bostäder. Stina Bjelvenmark, ekonomiansvarig på Ultuna, tar emot oss och berättar om verksamheten, vad som är på gång just nu och avslutningsvis får vi se den omtalade duschen för våra fyrfota vänner.

Ultuna har två studentbostadsområden, Gälbo och Kronåsen. Gälbo består dels av ett äldre bestånd byggt mellan 1968-69 och dels ett bestånd som är byggt 2002.

Området Kronåsen är byggt 1962 och 2004. Totalt kan Ultuna erbjuda 362 studentbostäder där majoriteten i beståndet är korridorrum och dubbletter. Ultuna har en egen kö till sina bostäder och har inga vakanser förutom i övergångsperioder. I organisationen, förutom Stina, jobbar Henrik Rask som VD, Birgitta Andersson med administration och uthyrning samt fastighetsskötarna Jim Nilsson och Tom Salén.Ett aktivt medlemsföretag med många idéer
Ultuna Studentbostäder är aktiva medlemmar i branschorganisationen och Stina har mycket idéer och tankar kring framtida nätverksträffar och vad som är värdefullt för de som medlemmar. Hon nämner framförallt beteendefrågor och kundarbete som uppslag till en inspirations- och nätverksträff och tycker att något av det bästa med att vara medlemmar är att de som liten aktör har möjlighet att ingå i ett större sammanhang och ta del av kunskapsutbyte och bli inspirerade. För närvarande står renoveringsprojekt samt en effektiv process för felanmälan på agendan. De får fin respons från sina hyresgäster som generellt är mycket nöjda med sitt boende. Det många dock saknar är en livsmedelsbutik i närheten. Något som förhoppningsvis kan ändras i takt med att hela Uppsala som region växer allt mer.

En dusch utöver det vanliga
Och hur var det då med duschen för människans bästa vän? Jo, på Ultuna har man många hyresgäster med hund. Det är djurtillåtet i samtliga boenden, fyra korridorer undantaget. För att möta studenternas behov har man därför installerat en mycket välanvänd hunddusch!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar